Alla vi som älskar hundar vet hur viktigt det är för hunden att få komma ut, andas frisk luft och röra på benen. Över hela Sverige finns det människor som varje dag får ta del av allt det fina som tillkommer med att vara hundägare och populariteten för djuret fortsätter bara att öka. Majoriteten av alla människor är väl medvetna om hur viktigt det är för en hund att få komma ut flera gånger varje dag, men hur man än pusslar och pysslar i vardagen så kan det vara svårt att få till alla de där promenaderna.

Lösningen på problemet kan komma i form av en hundgård. Det finns mängder med olika hundgårdar som man kan använda sig av och det enda som krävs är att man kan följa instruktioner för att sätta ihop hundgården och att man har en tomt att ställa den på. Viktigt är dock att komma ihåg att en hundgård inte är detsamma som en promenad! Även om hunden vistas mycket i hundgården så kommer den behöva komma ut och röra på sig vid minst ett tillfälle under dagen och då ska rastningen ske på en annan plats än vid hundgården.

Regler för hundgård

Att skaffa sig en egen hundgård kan som sagt vara en väldigt bra och lyckad idé, men för att hunden ska trivas och vara välmående så finns det en del regler och lagar som man behöver anpassa sig efter. Till att börja med måste man säkerställa att man har en tillräckligt stor hundgård. Det är sällan det är möjligt att ha en för stor hundgård, men för liten är tyvärr vanligt förekommande.

  • Förutom storleken så måste man även se till att hunden har tillgång till mat och vatten. Här behöver man inte använda sig av en foderhäck för nöt kreatur , utan det räcker gott och väl med vanliga skålar. För att förhindra att vattenskålen råkar slås ut kan det vara bra att satsa på en av större storlek som inte är så hög.
  • Hunden eller hundarna som vistas i hundgården behöver även ha den inredd på ett bekvämt och trevligt sätt. Hundgården ska vara utrustad med en viloplats för hunden och här är det viktigt att komma ihåg att viloplatsen ska vara upphöjd från marken. Att lägga en filt på bar mark är alltså inte tillräckligt för att du ska följa reglerna.
  • Sist, men inte minst, så är det även viktigt att tänka på placeringen. Hunden ska ha möjlighet att få både sol och skugga i sin hundgård. Innan du placerar ut hundgården är det därför viktigt att du tittar på hur solen rör sig under dygnets alla timmar för att säkerställa att hunden får tillgång till detta.
Author sebbe
Published
Categories Hundar
youplay