Har du köpt en hund men inte tagit hem den än? Då kan det vara smart att passa på att köpa alla tillbehör du behöver för att hunden ska må så bra som möjligt. Det finns ett antal saker som du rekommenderas skaffa redan innan hunden kommer hem.

Ett tips är att du besöker butiken Zoo och tar en titt i deras utbud. Zoo har nämligen allt du kan tänkas behöva till din hund plus lite till. Det kan vara skönt att beställa allting från en och samma butik, då får du allting hemskickat samtidigt, och du slipper springa runt och besöka flera butiker för att hitta det du behöver.

Hållbara skålar

Vissa personer använder sina egna tallrikar och skålar till att mata sin hund. Det är dock bättre att du skaffar dig några riktiga mat- och vattenskålar. Gärna skålar som är enkla att diska och som håller bra. Det kan även vara bra att du köper hundfoder så det finns hemma när hunden kommer hem. Ett bra tips är att du köper samma hundmat som hunden fick i sitt tidigare hem, då vet du att den kommer äta det utan några problem.

Hundleksaker och hundbädd

En annan viktig sak är hundleksaker, speciellt om du köper en valp eftersom de biter gärna på allt de stöter på. Även vuxna hundar kan dock bli glada av att ha några leksaker att roa sig med. Om du har en hundras som tycker om en specifik aktivitet kan det vara bra att du köper saker som gör det lättare att utföra aktiviteten. Bollar är till exempel ett bra alternativ om din hund vill leka apport. Det kan även vara smart att köpa leksaker som du kan gömma lite hundgodis i.

Du bör även skaffa en liten hundbädd. Speciellt om du inte vill ha hunden uppe på dina möbler. Det finns flera varianter i olika storlekar att välja mellan och det kan vara bra att välja en som kommer passa hunden när den är vuxen, istället för att behöva köpa en ny när hunden växer.

Koppel, sele och halsband

Sist men inte minst måste du även köpa ett hundhalsband och koppel. Vissa väljer även att köpa en sele som de använder när hunden ska rastas. Vilket alternativ som är bäst beror lite på vilken typ av hund du har samt vad du känner dig mest bekväm med. Se till att skriva namn, telefonnummer och så vidare på hundhalsbandet ifall hunden skulle springa bort.

Author sebbe
Published
Categories Hundar
youplay