Du som äger husdjur känner till hur viktigt det är med en bra försäkring ifall djuret skulle bli sjukt eller skada sig. Det leder nämligen till ett veterinärbesök, vilket kan bli rätt dyrt när du inte har försäkring. Saknar du försäkring kan du få betala flera tusen kronor för att ditt djur ska få den vård som behövs. På grund av detta är det väldigt viktigt att du hittar en bra försäkring som minskar kostnaderna för veterinären.

Oavsett om du letar efter en kattförsäkring, hundförsäkring eller annan typ av djurförsäkring finns det saker som kan hjälpa dig hitta den bästa.

Tips för att hitta en bra djurförsäkring

Det finns flera hemsidor på nätet där du kan hitta information om olika kattförsäkringar och hundförsäkringar. Det finns även hemsidor där du kan ansöka och teckna en hundförsäkring eller kattförsäkring direkt.

Men innan du väljer en försäkring är det bra om du börjar med att göra en jämförelse. Många försäkringsbolag erbjuder flera olika försäkringar, så det är viktigt att du både jämför försäkringsbolag med varandra och sedan de försäkringar varje bolag erbjuder. En jämförelse ger dig dessutom information om allt en försäkring täcker och vad det kommer kosta dig.

När du jämför till exempel hundförsäkringar är det viktigt att du kommer ihåg att vissa hundraser kan ha andra behov mot andra hundraser. Det kan vara att små hundraser har större risk för tandproblem medan större raser har större chans att råka ut för ledsjukdomar. Genom att ta reda på vilka sjukdomar ditt djur har större risk att råka ut för blir det lättare att välja försäkring.

Försäkringens innehåll

De flesta försäkringar består av två olika försäkringar. En veterinärvårdsförsäkring som kan hjälpa med kostnader vid undersökningar, utredningar och vissa typer av behandlingar. Många djurförsäkringar består även av en livförsäkring. Det är en försäkring som du kan få ersättning för ifall ditt djur går bort eller blir allvarligt sjuk/skadad och måste avlivas.

Förutom dessa två saker finns det dessutom olika tilläggsförsäkringar. Det här är ofta försäkringar som anpassats efter djur som du tävlar med eller som du jagar med och så vidare.

Kostnader för försäkring

Kostnaden för en försäkring kan variera en hel del beroende på vilken du väljer. Du får dessutom ofta välja hur stor fast kostnad och rörlig självrisk du väljer. Var du bor och djurets ras kan också avgöra kostnaden.

Under självriskperioden kommer den fasta kostnaden endast betalas en enda gång. Perioden varierar dock lite mellan olika försäkringsbolag. Det spelar ingen roll hur många gånger djuret kommer vårdas under självriskperioden, du betalar endast beloppet en enda gång.

En rörlig självrisk innebär att du betalar en mindre kostnad när du besöker veterinären. Den här betalas vid varje besök och inte endast en gång som den fasta kostnaden görs. Kostnaden för den rörliga räknas ut efter kostnaden som är kvar efter att den fasta kostnaden betalats.

Hur stora dessa kostnader kommer vara varierar som sagt. Men många gånger kan du bestämma nivå på självriskerna. Väljer du en låg självrisk kommer du betala mer för din djurförsäkring, väljer du däremot att betala en hög självrisk blir kostnaderna lite mindre.

Author sebbe
Published
Categories Hundar
youplay