Hundar är djur som mycket lätt kan bli stressade om de upplever att du som matte eller husse är stressad. Ska ni flytta tillsammans med hund är det bra att undvika att ha hunden hemma under de mest kaotiska dagarna. När möbler och kartonger ska flyttas och bäras ut behöver hunden egentligen inte vara med, utan mår bättre hos en bekant som kan vara hundvakt några timmar.

Ska du flytta tillsammans med din hund har vi tagit fram några riktigt bra tips som du kan använda dig av för att göra flytten så stressfri och trygg för din hund som möjligt. Vi rekommenderar att du även bokar en flyttfirma i Nyköping eller på annan plats i ditt område. En flyttfirma Nyköping hjälper dig med allt från packning till emballage och transport.

Bästa flyttipsen för hundägare

Förbered hunden för flytten

Det kan naturligtvis vara svårt att göra med ord, men genom att besöka den nya platsen vid ett flertal tillfällen känner hunden sig inte lika bortkommen. Det räcker med kortare promenader i området så att hunden får sniffa sig omkring.

Adressändra för hunden

När du ska flytta faller det sig naturligt att adressändra, men visste du att det är minst lika viktigt att du även adressändrar hunden? Om din hund är registrerad i SKK är det bra att du gör en adressändring även där, så att din hund har rätt uppgifter om den skulle råka springa bort efter flytten.

Behåll rutiner

En ny plats och ett nytt hem är redan främmande för din hund, så försök att hålla kvar i era vanliga rutiner. Det kan naturligtvis vara svårt den första dagen då allt ska på plats, men detta är ett mycket bra sätt att få din hund att känna sig trygg och säker. Du kan även förbereda en plats i den nya bostaden med hundens alla saker som ger trygghet, t.ex. hundleksaker, hundlåda och filtar.

Att flytta med hundar är väldigt vanligt och något som sker hela tiden. I de allra flesta fall går det bra så länge hunden ser att du, dess flock och den själv mår bra. Lycka till!

Author sebbe
Published
Categories Hundar
youplay