För många är det en stor och viktig fråga hur man ska göra med sin hund om dagarna när man själv arbetar. I vissa familjer kan detta har en naturlig lösning genom att man är flera som bär ansvaret över hunden och att man har olika tider som man är iväg i skolan eller på jobbet, på så sätt minskas hundens tid där den är ensam hemma.

Men för alla fungerar inte detta, man kanske har samma arbetstider som sin partner eller så är man ensam i sitt hushåll har bär hela ansvaret själv. I sådana fall kan det vara lämpligt att placera hunden på hunddagis alternativt ha en dagmatte eller en hundrastare som ser till att hunden får komma ut.

Vissa har dock förmånen och möjligheten att ta med sig sin hund på sitt arbete. Det kan vara på olika typer av arbeten som det är vanligare och vanligare att det är tillåtet för anställda att ta med sig sina fyrbenta familjemedlemmar. Forskning har visat att detta är en mycket bra lösning för alla parter då ägaren slipper oroa sig över hur hunden har det där hemma, man slipper stressa hem på lunchen för att rasta hunden och hunden slipper spendera flera timmar i ensamhet.

Men utöver det så har det också visat att en hund på arbetet även har en stor påverkan på kollegorna. Man har via forskning kommit fram till att stämningen blir lättare och gladare samt att stressnivåerna sjunker om man delar arbetsplats med en, eller flera, hundar.

Därför kan det alltid vara värt att höra med sin chef om möjligheterna att ta med sin hund till jobbet men det är givetvis viktigt att visa stor hänsyn till hundrädda kollegor eller allergiker.

Author sebbe
Published
Categories Hundar
youplay