Oavsett om man har egna hundar som man tränar, eller om man arbetar med hundar kan man snabbt märka vikten av att ha riktigt bra kläder. Hundar som hoppar mot benen, lera och hundhår gör snabbt att kläderna smutsas ner och då behöver man tvätta väldigt ofta. Arbete med hundar innebär också att man måste röra på sig mycket, krypa efter leksaker och vara ute en hel del i naturen för att hundarna ska må bra. Det krävs alltså att kläderna både är bekväma och hållbara. Men vad mer kan det vara klokt att tänka på?

Varma kläder

Under de kyligare årstiderna är det mycket viktigt att tänka på att ha varmare kläder att ta på sig när man ska umgås med hundar. Under promenader och liknande blir man ofta varm när man rör på sig, men man måste tänka på att händer och fötter snabbt blir kalla av att hålla i kopplet. Man blir även lätt kall av att gå i snö eller vatten. Det är alltså extra viktigt att tänka på bra handskar och skor. Det kan också vara bra att ha en mössa på huvudet. Mycket av kroppens värme försvinner just genom huvudet, och det förhindrar en mössa.

När barnen är med

Om man har en eller flera egna hundar kan det vara bra att också barnen får vara med och ta hand om dem och träna. Då måste såklart barnen ha bra kläder. Hos kids brand store och andra klädaffärer kan man finna bra kläder som barnen har lätt att röra sig i och dessutom är de mycket hållbara. Kläderna spricker inte så lätt när de vill springa runt och leka med hundarna eller om en hund kommer åt dem med klorna.

Lätt att tvätta

Överlag bör man se till att kläderna är lätta att tvätta. Många små stenar, detaljer och tryck är sådant som kan ställa till det och om det går bör man undvika det. Tryck och annat kan lossna efter ett par tvättar. Kläderna bör inte heller ha massor av små detaljer som måste tas bort innan tvätt eller liknande.

En stor fördel är om kläderna är möjliga att torka av med en trasa eller liknande. Det är lätt hänt att lera och annat biter sig fast. Om man ska vara ute länge i mycket lera eller om många hundar hoppar upp på dig kan galonbyxor och stövlar vara en mycket god idé. Då är det väldigt enkelt att bara spola av kläderna med vattenslangen och sedan hänga dem på tork. De behöver inte ens tvättas!

Kläder av sammet eller andra material som suger åt sig damm och hundhår bör man undvika när man umgås med hundar.

Author sebbe
Published
Categories Hundar
youplay