En hundsport som är relativt anonym i Sverige är sporten freestyle. Freestyle är egentligen en avancerad ihopsättning av olika trick som man gör till en show med musik. Vid stora hundevenemang brukar det ofta finnas uppvisning av freestyle av riktigt duktiga ekipage och i andra länder är detta en stor tävlingsform tillsammans med sin hund.

Men trickträning behöver inte vara så avancerat utan är något som alla kan aktivera sina hundar med. Trickträning kan göras vart som helst, inomhus, utomhus och på promenaden.

Två trick som är populära att lära sin hund har alltid varit ”vacker tass” och ”rulla runt”. Man får inte heller glömma att faktiskt vanliga kommandon som ”sitt” och ”ligg” faktiskt och är trick! Vill man avancera så finns det mängder av trick att lära sin hund, några fler exempel är att gå slalom mellan förarens ben när man går framåt, lära hunden att backa, lära hunden att gå på två ben med mera. Det är bara förarens fantasi som sätter gränser! Vill man hitta inspiration så finns det flera YouTube-klipp som visar några av de absolut bästa inom grenen Freestyle.

Freestyle och trickträning bara vara roligt för såväl hund som förare!

Author sebbe
Published
Categories Hundar